Stichting Dordtse Trabant Service
Trabant Wartburg Barkas
Home
Over ons

 

De Stichting DTS wordt geheel gerund door vrijwilligers.

De stuwende krachten achter de Stichting DTS zijn Harro Bos en Wilco Geurens.

Hieronder zullen de mannen zichzelf voorstellen (voor degene die ze nog niet kennen) en zullen zij vertellen hoe ze voor het eerst in aanraking zijn gekomen met de Trabant en het bijbehorende Trabant Virus.....

Harro's Trabi geschiedenis:
Op mijn 12e jaar kreeg ik een solex van een oom. Vanaf die tijd ben ik aan het sleutelen geweest aan tandems en brommers. Tijdens de val van de "muur" zag ik op het nieuws vele Trabantjes. In 1991 ging ik voor het eerst naar Tsjechië en zag ik veel trabantjes in het “wild”.

X

Een paar jaar later heb ik een Velorex opgehaald in Tsjechië en in 1998 kreeg een kennis van me een Trabant voor zijn verjaardag. Later stond deze met een klein probleem 1 1/2 jaar stil onder een boom... (mooi groen te worden).
Deze heb ik toen voor 200 gulden gekocht met de belofte hem rijdend te maken...
Zo is  mijn Trabant virus onstaan.

Wilco's Trabi geschiedenis

Het was denk ik 1993 en ik was met vriendin en hond op vakantie in Echternacherbruck (Duitsland).
Op een morgen was ik met de hond een ommetje aan het maken en liep zoals gewoonlijk weer een straatje in waar niemand zomaar in zou lopen.
Mijn oog viel toen op een autootje wat ik ondanks mijn auto kennis niet direct kon plaatsen, goed hij stond ook ergens achter een hek op 200 meter afstand.De auto stond te koop De datum eerste toelating was de zelfde als mijn geboortejaar en verjaardag. de prijs was 500 mark.Ik heb de Trabant gewoon naar huis gereden.
Ik heb er toen anderhalf jaar meegereden.
Het was denk ik 2003 toen een bekende voor mij reed in een Trabant. Ik was gelijk weer verkocht. Dit alles heeft als resultaat dat ik nu in een mooie 601 limo kleur oranje rondrijd.

Dit was in het kort mijn verhaal hoe ik met Trabant in aanraking ben gekomen maar heb natuurlijk nog veel meer Trabistory's.

Het motto van de Stichting Dordtse Trabant Service is:

voor en door trabantliefhebbers!!!!

Paul's Trabi geschiedenis

Na een paar tourtochtjes met een auto van mijn schoonvader (Harro),wilde ik er ook een hebben. Bij DTS stond een Trabant waar veel werk aan was. Na elf jaar bij een autoschadebedrijf te hebben gewerkt, was het een leuke uitdaging. Na twee jaar was de auto totaal naar mijn zin. Technisch en opties is hij klaar. De "making off" staat in het fotoalbum.

 

HomeFotoalbum