Stichting Dordtse Trabant Service
Trabant Wartburg Barkas
Home
Home

 

Welkom op de site van de Stichting Dordtse Trabant Service (Stichting DTS)

Deze site gaat over Trabanten en is voor Trabantliefhebbers!!! 

Het automerk Trabant is ontstaan in 1957 in Zwickau (voormalig Oost-Duitsland)
In de periode 1958 tot 1991 zijn er exact 3.096.099 Trabanten geproduceerd, het grootste deel hiervan is in het thuisland gebleven, export heeft in aantallen slechts op kleine schaal plaatsgevonden. In 1991 is de productie op een niet verwacht moment stopgezet.


De Trabant bestaat voor een deel uit Duroplast. Dit maakt de auto heel uniek. Duroplast is een kunststof welke met Phenol hars wordt verhard en daardoor bruikbaar is voor carrosserie delen.

De Trabant is in de loop van de jaren in meerdere modellen geproduceerd:
o.a. P 70 P 50, P 60, ,P 601 en 1,1 liter. De modellen waren beschikbaar als limosine, combi, cabrio en Kubel. De auto´s waren voorzien van luchtgekoelde motoren van 18 t/m 26 PK, behalve de 1.1, deze was voorzien van een 40PK watergekoelde VW motor.

Van de ruim 3.000.000 auto´s zijn er intussen niet veel meer over.

Wereldwijd is er steeds meer belangstelling voor de Trabant. Deze auto mag intussen zeker een echte klassieker worden genoemd. Daarnaast is het de vertegenwoordiger van de Oost-Duitse cultuur van voor de val van de muur. Behalve het verzamelen van de klassieke originele modellen is ook het ombouwen naar eigen ideeën erg in.

De stichting DTS is medeoprichter van de vriendenclub 2Takt-Vrienden-Nederland (www.2tvn.nl). Samen met deze vriendenclub worden er verschillende tochten in Nederland georganiseerd. Sommige leden gaan regelmatig ook naar evenementen in Duitsland. Tot 2008 was de tocht naar Zwickau, het hoogtepunt van het 2-taktjaar. 

De stichting DTS probeert zoveel mogelijk Trabanten rijdend te houden en voeren nog regelmatig Trabant in vanuit de voormalige DDR. Iedereen is welkom op onze sleuteldagen voor een bezoek en koffie. Meestal zijn deze er op dinsdagavond en zaterdag. Van te voren even bellen heeft onze voorkeur. 
Wij verzorgen invoer, vervoer, RDW en APK-keuringen.

Met vriendelijke groet,

Harro Bos, Wilco Geurens, Roel Leenders, Paul Bouman, Cornelis van Oosten, Ewoud Elvers, André Robèrt en vele anderen 

HomeFotoalbum